Home

Nieuws

Wie is Feesthonden

Uitlaatservice

Opvang

Hondenschool

Gedragstherapie

Tarieven

Contact

Links

Algemene Voorwaarden

 

GEDRAGSTHERAPIE

Er zijn tegenwoordig veel honden met gedragsproblemen.

Deze problemen uitten zich vaak in het niet luisteren van de hond, vechten met andere honden, het najagen van fietsers en auto’s,  jagen op vee, agressie naar mensen, onaangepast gedrag in huis en op straat, bewaken en verdedigen van eten of speelgoed, slopen, blaffen en opspringen naar bezoek enz.

Dit kan veel oorzaken hebben zoals bijv. te weinig beweging,  gebrek aan een taak voor werkhonden,  een slechte socialisatie van de hond, de eigenaar begrijpt de hond niet, de hond is 2e hands en heeft bijv. in het buitenland op straat gezworven en is een “overlever” geworden die geen leiding meer gewend is, meerdere honden in huis die elkaar beïnvloeden en ga zo maar door.

Voor de meeste problemen bestaan uiteraard ook oplossingen mits de problemen niet van medische aard zijn. Het is dus altijd handig om eerst Uw hond door een dierenarts na te laten kijken om dit uit te sluiten.

Het beoordelen van een gedragsprobleem gebeurt over het algemeen in de omgeving waar de hond leeft. Tijdens een beoordelingsgesprek wordt gekeken wat het gedrag is en wat de oorzaak hiervan kan zijn en er kunnen tijdens dit gesprek al oefeningen worden gedaan die de beoordeling ten goede komen. Ook kan het nodig zijn om een andere hond hierbij te betrekken.

Door laag op de dijk te gaan staan en zijn kop af te wenden laat Tommie hier zien dat de Franse Bulldog zeer dominant is.

Uiteraard wordt er niet alleen naar de hond gekeken maar ook naar de eigenaren, gezinssamenstelling, andere huisdieren en alles wat het gedrag kan beïnvloeden/veroorzaken. Ook staat de veiligheid van de eigenaren, gezinsleden en omgeving voorop

Na het beoordelingsgesprek wordt een advies voor de benodigde therapie gegeven om het ongewenste gedrag te veranderen in gewenst gedrag. Hier speelt de eigenaar van de hond natuurlijk de grootste rol in en deze moet het ook echt zien zitten om hier veel tijd en energie in te steken. Indien nodig kan de eigenaar in (privé’) trainingen worden bijgestaan.

Het stopt bij Feesthonden dus niet met een blaadje waar op staat wat het ongewenste gedrag van Uw hond is, dat wist u tenslotte zelf ook al. We trachten altijd om tot een resultaat te komen waarin de hond zich gedraagt als van hem verwacht wordt!