Home

Nieuws

Wie is Feesthonden

Uitlaatservice

Opvang

Hondenschool

Gedragstherapie

Tarieven

Contact

Links

Algemene Voorwaarden

 

DE HONDENSCHOOL

LET OP!

Er zijn momenteel geen groepslessen mogelijk  ivm corona regels!!!!

 

Zeker in deze tijd is het belangrijk dat honden worden opgevoed.

De maatschappij wordt steeds drukker en mensen zijn minder verdraagzaam geworden, je krijgt al snel problemen als je hond een keertje tegen iemand opspringt, een kind omver loopt enz.

Ook is de omgang met honden veranderd ten opzichte van vroeger.

Toen werden de kinderen veelal te voet naar school gebracht en ging de hond mee zodat deze ook meteen was uitgelaten, dan nog een boodschapje doen terwijl de hond even buiten de winkel werd vastgezet aan een haakje in de muur of een fietsenrek. De honden maakten dus veel van het dagelijks leven mee.

Tegenwoordig worden de kinderen met de auto naar school gebracht, daarna wordt de hond nog even los op een veld gezet en gaat weer in de auto naar huis. De normale dagelijkse dingen zoals een schoolplein met kinderen, netjes zonder aan de riem te trekken naast lopen op straat, even wachten bij een winkel of tijdens een praatje is er dus meestal niet meer bij.

Gevolg hiervan is dat als de hond dan eens een keer meegenomen wordt naar een terras of op visite deze zich niet weet te gedragen, simpelweg omdat het hem nooit geleerd is.

Dit is dan ook gelijk een reden waarom wij meestal trainingen geven op straat en niet alleen maar op een veld wat afgelegen ligt van de dagelijkse praktijk. We zoeken juist de praktijk op. Zo zijn we bijv. bij winkels geweest,in een stal met paarden, bij bushaltes, bij de dierenarts, op een kermis en hebben zelfs nog een stukje meegelopen met de avondvierdaagse waar 2 fanfares bij liepen.

Natuurlijk komen de normale commando’s aan bod die ook bij een andere hondenschool worden geleerd en net als bij de andere hondenschool dient u de oefeningen thuis enkele malen per dag te herhalen. Het is nog steeds niet zo dat honden een usb aansluiting hebben zodat je ze met een laptop kan programmeren. In dat 1e uurtje per week leer je dus de basis die nodig is om de rest van de week mee verder te gaan.

Opvoeden en trainen van een hond is een tijdrovende zaak en is niet in een paar weken gebeurd, we krijgen weleens de vraag of een hond in 6 maanden “klaar” is met trainen en alles heeft geleerd wat nodig is voor de rest van zijn leven. Ik vraag dan meestal aan die mensen of ze hun kind van 10 hun bankpas en autosleutels geven als deze zin heeft om pannenkoeken te eten en of ze dan ook nog verwachten dat dit goed komt.  Het kind heeft tenslotte al jaren op school gezeten..

Voor meer info over de trainingen kunt U uiteraard via mail contact opnemen. Alle gegevens staan onder de keuzeknop Contact.