Home

Nieuws

Wie is Feesthonden

Uitlaatservice

Opvang

Hondenschool

Gedragstherapie

Tarieven

Contact

Links

Algemene Voorwaarden

 

DE UITLAATSERVICE

Honden uitlaten is een vak, zeker als je met meerdere honden tegelijk onderweg bent.

 

Vaak wordt er gemakkelijk over gedacht en gezegd “lekker hoor, een beetje met een paar hondjes lopen” maar zo vanzelfsprekend gaat het niet altijd.

Welke honden kunnen samen lopen, wat doe je als je onverwacht een paard tegenkomt, een collega met ook een groep honden of een hondeneigenaar die samen met zijn hond met een balletje aan het gooien is en geen benul heeft dat de groep honden die in de buurt loopt misschien ook dat balletje wel willen hebben.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van situaties waar je op bedacht moet zijn.

Ook wil je natuurlijk geen overlast voor andere hondeneigenaren veroorzaken die net zoveel recht hebben om ook met hun hond in een losloopgebied te wandelen.

Ik doe er dus alles aan om de honden die ik bij me heb onder controle te hebben zodat er geen vervelende situaties ontstaan en de honden het naar hun zin hebben.

Dit begint al bij het kennismakingsgesprek met de eigenaar van een hond die nieuw bij de uitlaatservice komt, ik vraag en bekijk hoe de hond is, breng evt. mijn eigen hond mee om te zien hoe ze op elkaar reageren.

De eerste keer als ik een nieuwe hond meeneem laat ik deze uit in de privé speelweide van Feesthonden die ruim 3000 m2 groot is en volledig is afgesloten met hekwerk.

Hier kan ik zien hoe de hond reageert op de andere honden, of hij komt als er geroepen wordt, enz.

De speelweide wordt ook gebruikt om honden uit te laten die anders nooit los kunnen doordat ze achter vee aanjagen of weglopen.

Er wordt minimaal een uur gewandeld met de honden, voor jonge honden wordt de tijd aangepast aan de leeftijd en conditie van de hond.

Van spelen, nat gras en regen worden de honden natuurlijk wel eens vies en nat, handig dus als U een handdoek klaar heeft liggen waar ik ze zover mogelijk mee afdroog maar ze kunnen bij thuiskomst dus wel eens nat/modderig zijn, wel een bewijs dat ze het naar hun zin hebben gehad.

De honden worden thuis gehaald en gebracht in een bus die is voorzien van degelijke goed schoon te houden hokken waar elke hond zo veel mogelijk afzonderlijk in wordt vervoerd.

Uw hond heeft zo veel mogelijk zijn eigen hok zodat hij zich ook in de bus op zijn gemak voelt.

Verder is de bus natuurlijk voorzien van een ventilatiesysteem, veiligheidsmiddelen zijn aan boord en alles wordt met regelmaat gereinigd en ontsmet.

Doordat ik in een beperkt gebied werk zitten de honden nooit te lang in de bus en wordt de tijd dus echt aan het uitlaten besteed.